Bylinná kúra na zápaly prínosových dutín

Prečítajte si, prečo vznikajú zápaly prínosových dutín a ako si môžeme pomôcť bylinkami aj pri dlhotrvajúcich a opakujúcich sa zápaloch.

Autorom všetkých textov, fotografií, vídeí a perokresieb na tejto lokalite je dr.Ondrej Chreňo. Neoprávnená distribúcia akéhokoľvek textu alebo obrazového materiálu je chránená autorským zákonom.

👉 zoznam liečivých rastlín
👉 zoznam ochorení
👉 ďalšie témy


Spýtajte sa, ako vyzdravieť:

Kosti tváre v okolí nosa, teda v oblasti lícnych kostí a čela, sú duté, naplnené vzduchom a kanálikmi sú spojené s nosom. Stáva sa, najmä u alergických ľudí s častými nádchami a plným nosom, že do týchto dutín preniknú choroboplodné baktérie, ktoré spôsobia nepríjemný zápal. Bolí nás hlava nad očami, alebo vedľa nosa, pociťujeme tlak v tvári alebo nás rozbolia aj zuby, máme zvýšenú teplotu. Bolesť môže byť tak intenzívna, že musíme v kľude ležať a na zapálených miestach cítime tep srdca ako bolestivé pichanie. Lekár nám predpíše silné antibiotiká, ale liečenie môžeme urýchliť a zápalu sa zbaviť aj pomocou bylinnej kúry. Ak sa liečbe dostatočne nebudeme venovať, zápal prejde do chronického štádia, dutiny nás budú stále pobolievať a veľakrát choroba znova vzplanie.
Ak sú príčinou zápalu bakteriálne infekcie, bylinky v kúre ich potlačujú, posilňujú imunitu a v prípade, že máme alergickú nádchu, ktorá vyvoláva zápaly prínosových dutín, do kúry pridáme bylinky na potlačenie alergických reakcií. 
Správnou voľbou liečivých rastlín v kúre dokážeme vyliečiť aj dlhotrvajúce, chronické a stále sa opakujúce zápaly prínosových dutín.

Spýtajte sa, ako vyzdravieť: